Jaarlijks een voorstelling

Toneelgroep DIRK werkt met professionele regisseurs en staat garant voor voorstellingen van niveau. Sinds 2005 brengt DIRK jaarlijks een succesvolle voorstelling in verschillende theaters en heeft hiermee inmiddels een eigen publiek opgebouwd. De regisseur en de spelers kiezen hun stukken in overleg. DIRK houdt van stukken met humor, maar wel met een serieuze ondertoon.

Dirk

Toneelgroep DIRK is een amateurtoneelgezelschap in Amsterdam, opgericht in 2005 door Ingeborg de Caluwé en Marianne Hageman. Zij volgden samen een cursus bij het Kunstweb en vonden het leuk zelf aan een productie te werken, waarna zij besloten een eigen gezelschap op te richten. Christien van den Dungen-Kuiken sloot zich hierbij aan als vaste speler.

Inmiddels heeft DIRK een vaste kern van spelers; een aantal heeft een professionele acteursopleiding achter de rug, de andere spelers zijn ervaren amateurs. Bij een toneelgroep hoort een naam en die moet niet te pretentieus zijn. Tijdens een brainstormavond in het café werd de naam DIRK geboren; eenvoudig en duidelijk. Als iemand vraagt: DIRK? dan kunnen wij naar eer en geweten antwoorden dat de naam geen diepere betekenis heeft, maar dat het gewoon lekker klinkt.

Bestuur:
Els Jekel
Marianne Hageman, voorzitter
Ad de Kok
Christien van den Dungen-Kuiken

Leden:
Ingeborg de Caluwé
Christien van den Dungen-Kuiken
Marianne Hageman
Colla Marsman
Marcel de Meij
Jules Noyons
Jan Anton den Rooijen
Marijke Schonewille
Ad de Kok
Jesper van Putten
Robert Tatsis
Mike Smit
Jacqueline Spek-Cinqualbre
Ingrid Bouwman
Annelee Buijk
Pierre Cortenraad