Dirk

Toneelgroep DIRK is een amateurtoneelgezelschap in Amsterdam, opgericht in 2005 door Ingeborg de Caluwé en Marianne Hageman. Zij volgden samen een cursus bij Kunstweb en vonden het leuk zelf aan een productie te werken, waarna zij besloten een eigen gezelschap op te richten. Christien van den Dungen-Kuiken sloot zich hierbij aan als vaste speler.

JAARLIJKS EEN VOORSTELLING

Toneelgroep DIRK werkt met professionele regisseurs en staat garant voor voorstellingen van niveau. Sinds 2005 brengt DIRK jaarlijks een succesvolle voorstelling in verschillende theaters en heeft hiermee inmiddels een eigen publiek opgebouwd. De regisseur en de spelers kiezen hun stukken in overleg. DIRK houdt van stukken met humor, maar wel met een serieuze ondertoon.

Inmiddels heeft DIRK een vaste kern van spelers; een aantal heeft een professionele acteursopleiding achter de rug, de andere spelers zijn ervaren amateurs. Bij een toneelgroep hoort een naam en die moet niet te pretentieus zijn. Tijdens een brainstormavond in het café werd de naam DIRK geboren; eenvoudig en duidelijk. Als iemand vraagt: DIRK? dan kunnen wij naar eer en geweten antwoorden dat de naam geen diepere betekenis heeft, maar dat het gewoon lekker klinkt.

Bestuur

  • Ad de Kok
  • Christien van den Dungen-Kuiken
  • Els Jekel
  • Marianne Hageman, voorzitter

correspondentieadres:
Admiralengracht 39 III
1057 EM Amsterdam
tel: 06-17293234

IBAN nr. NL32 INBG 0005 9147 95

Kamer van Koophandel 34254312

Toneelgroep DIRK ontvangt subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.